nedelja, 3. maj 2015

TAJSKA: PRENOČIŠČA NA POTI

Hoteli in druga prenočišča so na Tajskem zelo poceni. Že v samem Bangkoku je nešteto možnosti. Bivala sva v različnih vrstah prenočišč. Sprva sva bila v hostlu, nato sva v narodnem parku kampirala v šotoru, sledil je guesthouse, na otoku sva bila v velikem resortu, ob povratku v Bangkok pa v hotelu. Enkrat pa sva spala kar na avtobusu med nočno vožnjo. Predhodno sva rezervirala hostel in hotel v Bangkoku, guesthouse v Chiang Maiu in resort na otoku Ko Samui. Hostel sva rezervirala preko strani hostelworld, hotel in resort preko agode, kjer sva tudi v celoti plačala, guesthouse sva rezervirala preko e-maila direktno z prenočiščem.

Na Tajskem priporočam, da vsaj za prvi ali drugi dan rezervirate prenočišče, ker je tako precej lažje kot pa, da že takoj po pristanku hodite od enega do drugega. Sploh pa je tako bolj zanesljivo. Recimo, če na licu mesta rezervirate prenočišče za nekaj evrov, je to lahko ena mala soba z ventilatorjem, ki je povrhu še umazana. Predhodna rezervacija je še posebej priporočljiva na vrhuncu sezone. Glejte samo take sobe, ki imajo klimo, saj temperatura na Tajskem ponoči ne pade pod 20°C.

BANGKOK – NapPark at Khao San Road (1. - 6. dan)
  • Lokacija: Nahaja se v bližini predela Khao San Road, vendar dovolj stran, da je mir.
  • Število sob: 70 (vključno z dormi)
  • Značilnosti: 24-urna recepcija, 24-urno varovanje, AC (klima), adaptorji, avtomati za prigrizke, bar, čiščenje sob, dostop do interneta, dostop do sobe s kartico, DVD-ji, fax, fen za sušenje las, izposoja koles, kabelska TV, kavarna, kuhinja za goste, letališki prevoz, lučka za branje ob postelji, menjalnica, ogledi, omarica s ključavnico, poštne storitve, pralnica, prostori za srečanja, restavracija, sef na recepciji, shramba za prtljago, soba za druženje, soba za igre, trgovina, tuši z vročo vodo,, zastonj brisače, posteljnina in zajtrk zastonj zemljevidi mesta, zunanja terasa, Wi-Fi na celotnem območju (zastonj)
Pred vhodom v hostel (www.hostelworld.com).

Terasa v hostlu (www.hostelworld.com).

Standardni dorm z 22 posteljamu
(www.hostelworld.com).

CHIANG MAI – Libra Guesthouse (10. - 15. dan)
  • Lokacija: Nahaja se v SV delu starega dela mesta, znotraj mestnega zidu. 
  • Število sob: 20
  • Značilnosti: 24-urna recepcija, 24-urno varovanje, AC (klima), masaža, ogledi, pralnica, vključen zajtrk, zastonj prevoz (avtobusna in železniška postaja ter letališče), zunanja terasa
Terasa guesthousa (www.tripadvisor.com).

Soba z ventilatorjem (www.tripadvisor.com).

KO SAMUI – Bandara Resort & Spa (15. - 21. dan)
  • Lokacija: Nahaja se na severnem delu otoka v predelu Bo Phut, neposredno ob morju in dobrih pet minut hoje do Fisherman Village, kjer je ogromno restavracij, barov in turističnih agencih.
  • Število sob: 168
  • Značilnosti: 24-urna recepcija, 24-urna sobna strežba, 24-urno varovanje, AC (klima), bar, bar ob plaži, bazen (4 zunanji + 1 otroški), časopisi, dvigalo, fitness center, izposoja avtomobila, konferenčne dvorane, letališki prevoz, masaža, menjalnica, ogledi, park, pralnica, prevozni servis, prostor za kajenje, restavraciji (2), savna, sef na recepciji in v sobi, shramba za prtljago, trgovine, zasebna plaža, varstvo otrok, wellness, Wi-Fi na celotenem območju (zastonj)

www.bandarasamui.com

Zasebna plaža v resortu (www.bandarasamui.com).

Standardna dvoposteljna soba
(www.bandarasamui.com).

Restavracija Leelavade v resortu
(www.bandarasamui.com).

BANGKOK – Ecotel Hotel (21. - 22. dan)
  • Lokacija: Nahaja se v predelu Pratuna, v bližini je precej restavracij, trgovin 7-Eleven. Prav tako je le nekaj minut hoje oddaljena postaja hitre železnice, ki pelje do letališča. 
  • Število sob: 154
  • Značilnosti: 24-urna recepcija, 24-urna sobna strežba, 24-urno varovanje, AC (klima), bar,  časopisi, dvigalo, menjalnica, ogledi, pralnica, restavracija, sef na recepciji in v sobi, shramba za prtljago, sobna postrežba, trgovina, varstvo otrok, Wi-Fina celotnem območju (zastonj)
Zunanjost hotela Ecotel (www.agoda.com).

Recepcija hotela (www.agoda.com).

Cafe d'Elite (www.agoda.com).

Standardna dvoposteljna soba (www.agoda.com).

Ni komentarjev:

Objavite komentar