torek, 28. april 2015

ZADNJI DAN V BANGKOKU IN VRNITEV DOMOV (22. DAN)

Še zadnji dan na Tajskem. Imela sva še celoten dan, saj sva imela let šele ob 00:30 uri naslednji dan. Po zajtrku sva se odjavila iz hotela in pustila najini pritljagi varno shranjeni. Danes sva dan izkoristila za obisk tržnice in ogromnih nakupovalmih središč. 

Zemljevid predela Siam Square.

Najprej sva se z BTS Sky Train odpeljala do tržnice, ki je odprta samo med vikendi - Chatuchak. To je v večini pokrita tržnica, vmes pa so ulice. Površina je ogromna, za lažjo predstavo: 8000 stojnic je razdeljenih v 27 predelov, katera skupna površina je enaka 5-kratni velikosti BTC-ja v Ljubljani. Notri se najde vse od spominkov, živali, hrane, oblek, itd. Tukaj sva kupila tudi večino spominkov iz Bangkoka, saj se da precej enostavno barantati za ceno. Orientacija praktično poteka samo po velikem stolpu z uro, ki je na sredini tržnice. Najbolje je hoditi samo naravnost, ker se je zelo lahko izgubiti. Midva sva sprva hodila samo naravnost, vendar kmalu kaj vidiš in zaviješ in nato še enkrat in tako sva se skoraj izgubila, če si jaz ne bi zapomnil enega reklamnega panoja od Pepsija. Tukaj prodajajo tudi veliko ponaredkov ur, ki so zelo kvalitetni. Tako sem si tudi jaz kupil ponaredek Rolexa, ki še vedno gladko dela. 

Ena izmed ulic med stojnicami.

Na Chatuchak tržnici najdeš kar hočeš.


Za nazaj grede sva se ustavila v predelu Siam. Tukaj se nahajajo tri največja nakupovalna središča v Bangkoku: Siam Paragon, Siam Discovery in MBK Center. Midva sva bila samo v prvem. Siam Paragon je eden izmed največjih nakupovalnih središč na svetu. Takoj, ko vstopiš moraš iti skozi varnostni pregled. Prva dva nadstropja sestavlja tako imenovani ''Food Court''. Videla sva korejsko, japonske, kitajske, tajske, italijanske in precej drugih restavracij kot praktično vse znane verige hitre hrane na svetu. Pred vsako restavracijo imajo meni in zraven predstavljeno hrano, ki je sicer umetna, vendar izgleda zelo realistično. V tem delu sva imela tudi kosilo. Jedla sva na predelu, kjer deluje po sistemu kuponov. Hrana je malo dražja kot v preostalem Bangkoku, vendar še vedno odlična. Za en kupon si lahko vzameš eno juho, dve glavni jedi in dve sladici. Tako, da obstaja kar velika možnost, da ne zmoreš vsega pojesti, ker so porcije kar velike.


Vhod v Siam Paragon

Nešteto tekočih stopnic.

Moja glavna jed - Guay Chap.

Nato sva se podala v klet, kjer se nahaja Siam Ocean World. Akvarij je največji v JZ Aziji (vzet iz tega je Singapur) in 4. največji v celotni Aziji. Razdeljen je na 14 delov. Med najbolj zanimivimi je orjaški akvarij, kjer je celotni koralni greben in številni morski psi, skozenj pa vodi 80 m dolg tunel. V akvariju se nahaja tudi kolonija pingvinov, vidre in številne druge vrste. Zaradi zelo temnih prostorov in prepovedi uporabe bliskavice žal nisem mogel slikati veliko kakovostnih slik.

Največji rak na svetu (Japanese spider crab).

Sprehod skozi tunel.

Poleg akvarija so med zanimivejšimi stvarmi tudi višja nadstropja, kjer imajo razstavne salone številne luksuzne znamke avtomobilov, kot so na primer Lamborghini, Aston Martin, Maserati in drugi. Zunaj se je že zmračilo, zato sva se odločila, da greva nazaj proti hotelu, kjer sva se odpočila nato pa se z hitro železnico odpeljala proti letališču, kjer sva imela še dovolj časa za celoten postopek skozi carino.

Razstavni salon Maseratija.

Pogled na velikansko nakupovalno središče.

Celotno potovanje je bilo neverjetno, kot je bilo tudi neverjetno kako srečo sva imela z vremenom. Pred samim odhodom sva bila malo skeptična kako bova najin načrt izpeljala. Sploh glede na to, da sva prvič potovala sama na tako oddaljeno destinacijo, vendar nama je uspelo, brez kakršnih koli zapletov ali nezgod. 

Celotni stroški dneva = 3535 THB (100,13 €) oziroma 1767 THB (50,05 €)/na osebo
  • Celodnevna karta za BTS Sky Train = 130 THB (3,68 €)/na osebo
  • Spominki na Chatuchak tržnici = 620 THB (17,56 €)
  • Ponaredek ure Rolex = 175 THB (4,96 €)
  • 2 kupona za kosilo = 250 THB (7,08 €)/na kupon
  • Vstopnina v Siam Ocean World = 900 THB (25,49 €)/na osebo
  • 2 tokena za Airport Express Link = 180 THB (5,10 €)

Ni komentarjev:

Objavite komentar