ponedeljek, 27. april 2015

NARODNI PARK ANG THONG (17. DAN)

Ang Thong v tajskem jeziku pomeni skleda zlata. To zlato je razpršeno med 42 otoki, ki sestavljajo narodni park Ang Thong. Njegova površina znaša 102 km2, od tega pa je samo 18 km2 kopnega. Do eno uro oddaljenega arhipelaga nas je odpeljal katamaran, kjer smo imeli tudi zgodnjo malico in se tudi malo naokoli zapeljali.

Zemljevid otokov na vzhodu.

Na začetku sva imela dve možnosti na zbiro. Prva je bilo snorkljanje, ki pa takoj odpade, ker še nimava izpita za potapljanje. Druga možnost pa je bilo kajakanje okoli številnih otočkov, ki so različno veliki in različnih oblik. S kajakom smo se podali tudi do otočka Sam Sow, kjer smo se zapeljali kar skozi jamo na drugo stran. Po končani aktivnosti smo imeli na katamaranu samopostrežno kosilo.

Do narodnega parka je ena ura s katamaranom.

Najprej smo šli s kajakom.

Sledila je vožnja do otoka Ko Wua Talap, kjer se nahaja tudi sedež narodnega parka. Otok pa je najbolj znan po razgledni točki od koder se ob lepem vremenu vidi celoten arhipelag. 

Pogled z razgledne točke na arhipelah Ang Thong.

Zadnja postojanka izleta je bil otok Ko Mae Ko, kjer se nahaja smaragno jezero, ki je s podvodnim tunelom povezan z jamo. Do jezera je 40 minutna hoja po strmih stopnicah skozi gosto džunglo. Čeprav je kopenski del narodnega parka relativno majhen, najdemo kar precej živalskih vrst, med drugim smo videli tudi vrsto langurja, ki ga na Tajskem najdemo samo v dveh narodnih parkih, ki se nahajata na skrajnem jugu države. 

Očalasti langur (Trachypithecus obscurus).

Smaragno jezero na otoku Ko Mae Ko.

Bela peščena plaža v narodnem parku

Celotni stroški dneva = 225 THB (6,40 €) oziroma 112 THB (3,19 €)/na osebo
  • Spominki = 225 THB (6,40 €)
  • Izlet že v celoti plačan prejšnji dan.
  • Celotni stroški bivanja plačani že pred odhodom. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar