torek, 28. april 2015

SLOVO OD OTOKA IN NA NAJVIŠJI NEBOTIČNIK NA TAJSKEM (21. DAN)

Že pred samim odhodom na Tajsko sva se odločila, da ne bova v obe smeri šla s katamaranom, ker bi izgubila preveč časa. Tako sva nazaj v Bangkok letela z letalsko družbo Bangkok Airways iz letališča na otoku do glavnega letališča v Bangkoku -  Suvarnabhumi. Let imava ob 9:30. Letališče na otoku je oddaljeno manj kot 10 km, zato je pot do njega zelo hitra in še zadnjič gledava okolico, preden se posloviva od tega rajskega otoka. 

Letališče na otoku Ko Samui.

Odprto je bilo leta 1989.

Osrednji del terminala letališča.


Na letališče Suvarnabhumi priletimo ob 10:35. Bila sva na domačem letu, zato sva takoj že na glavnem terminalu, kjer poiščeva hitro železnico (Sky Train), ki se nahaja v pritličju. Z hitro železnico, ki doseže 160 km/h se za 90 bahtov odpeljeva do končne postaje Makkasan, kjer prideva v 15 minutah. Tokrat sva bivala v hotelu Ecotel, ki se nahaja v predelu Pratunam. Okolica je precej bolj drugačna od tiste v Khao San Roadu. V bližini imava tudi trgovino 7-Eleven. Namestiva se v hotel in se nato podava na ulico. (Hotel sva prav tako rezervirala že doma)

Letališče Suvarnabhumi v Bangkoku.

Hitra železnica, ki doseže 160 km/h.

Lokacija hotela Ecotel.

Sprehodila sva se tudi ob večji ulici New Petchburi Road, kjer se nahajajo številna velika nakupovalna središča, vendar v primerjavi s tistimi, ki sva jih videla naslednji dan so precej manjša. Med najbolj znanimi je Pantip Plaza, kjer prodajajo samo elektronske zadeve. Vmes je tudi deževalo, vendar v Bangkoku po dežju hitro posije sonce. Bila sva tudi v 7. največjem nakupovalnem središču na svetu - Central World. V njem je na sedmih nadstropjih več kot 500 trgovin in več kot 30 restavracij.

Ulica v Bangkoku po dežju.

V okolici se nahaja precej nakupovalnih središč.

Central World, 7. največje nakupovalno središče.

Popoldne sva se podala do najvišje stavbe v Bangkoku. To je Baiyoke Tower II, ki je z 304 m hkrati tudi najvišji hotel v JV Aziji in 7. na svetu kot zgradba, ki ima samo hotelsko funkcijo. Nemško avtomobilsko podjetje BMW je porabilo kar precej denarja za reklamiranje njihovih avtomobilov na pročelju nebotičnika. Do nje je kar zapleteno priti, ker moraš neprestano delati ovinke, hoditi skozi pokrite tržnice, na koncu pa še čez most nad gostim prometom. Na srečo sva ga zaradi velikosti vedno videla tako, da se nisva izgubila. Ko prideš do vznožja nebotičnika je najprej potrebno poiskati, kje prodajajo karto za razgledno ploščad. To je bilo težje kot se sliši, saj sva prvič, ko sva šla mimo spregledala. Razgledna ploščad je na 77. nadstropju, do koder pa pelje dokaj hitro dvigalo. Od tukaj se vidi celotni Bangkok, vse pa je tudi dobro označeno, da veš, kaj gledaš. Bila sva sredi popoldneva in sva počakala, da se zmrači in narediva še nekaj nočnih fotografij. 

Most čez gost promet.

Baiyoke Tower II z 304 metri.

Mrak nad milijonskim Bangkokom.

Nočna slika (združena iz treh slik).

Vrneva se do hotela, kjer si privoščiva večerjo v hotelski restavraciji preden greva zadnjič spat na Tajskem.

Celotni stroški dneva = 1835 THB (51,98 €) oziroma 917 THB (25,98 €)/na osebo
  • Taksi (Bandara Resort - Ko Samui Airport; 6,5 km) = 315 THB (8,92 €)
  • 2 tokena za Airport Express Link = 180 THB (5,10 €)
  • Kosilo v Central World za dve osebi = 280 THB (7,93 €)
  • Vstopnina za Baiyoke Tower II = 200 THB (5,67 €)/na osebo
  • Spominki = 320 THB (9,06 €)
  • Večerja v Cafe d'Elite za dve osebi = 340 THB  (9,63 €)
  • Celotni stroški bivanja plačani že pred odhodom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar